VFFG2-IT
جدید
شیر کنترلی مناسب برای سیستم های گرمایشی، سرمایشی و کنترل هوا
موجود در اندازه های DN25 تا DN100
عملکرهای سری SE برای این شیر توصیه می گردد.
اخطار: آخرین موجودی فعلی!
تاریخ در دسترس بودن:
فشار کاری | PN 16 |
جنس بدنه | چدن Grade 250 |
نوع کانکشن | فلنچ استاندارد EN1092-2 |
سیال کاری | آب سرد و گرم ،مخلوط گلیکول و آب (ماکسیمم 50%) |
دمای سیال | 120+ 5- |
شیر دو راهه موتوری IT ایتالیا
شیر دو راهه چیست؟
شیرهای دو راهه و سه راهه موتوری در سیستم های کنترل تهویه مطبوع و سیستم های کنترل صنعتی به منظور کنترل دبی(میزان گذر) سیال که می تواند آب، بخار، روغن داغ و … که در نهایت موجب کنترل دما، رطوبت، فشار و … در کل و یا بخشی از سیستم ها می شود، به کار گرفته می شوند.
در کجا شیر دو راهه موتوری و در کجا شیر سه راهه موتوری استفاده می شود؟
شیرهای دو راهه موتوری جهت کنترل مقدار گذر سیال در سیستم هایی استفاده می شود که قطع و یا کم شدن (بسته شدن شیر) مقدار عبوری سیال در آن نقطه از سیستم که در نهایت می تواند موجب بالا رفتن فشار در کل سیستم شود ، مشکلی برای عملکرد دیگر اجزا سیستم مانند پمپ ها بوجود نیارد. بنابراین در سیستم هایی که بر اساس مقدار گذر ثابت سیال و فشار ثابت طراحی شده اند و یا ادوات کنترلی برای ثابت نگه داشتن فشار و مقدار گذر وجود ندارد نمی توان از شیر دو راهه موتوری استفاده نمود. امروزه در سیستم های تهویه مطبوع و یا صنعتی که برای گرمایش و کنترل رطوبت از بخار استفاده می کنند و یا سیستم هایی که از آب استفاده می کنند و پمپ های دور متغیر فشار سیستم را ثابت نگه می دارند از شیر دو راهه موتوری استفاده می شود.
شیر های سه راهه موتوری جهت کنترل مقدار گذر سیال در سیستم هایی استفاده می شود که بر اساس فشار و مقدار گذر ثابت سیال در کل سیستم طراحی شده اند چرا که شیرهای سه راهه با بستن و یا کم کردن دبی در مسیر رفت سیال، امکان عبور همان مقدار سیال را از طریق مسیر برگشت به سیستم می دهد و در نتیجه فشار و مقدار گذر کل سیستم ثابت می ماند.
نکات مهم درباره انتخاب شیر های دو راهه و سه راهه موتوری
در هنگام انتخاب شیر های دو راهه و سه راهه موتوری باید به این موضوع که کاربرد شیر مورد نظر چیست دقت نمود. چرا که شیرها انواع مختلفی دارند. برای مثال اگر هدف کنترل تدریجی با دقت بالا باشد استفاده از شیرهای دو راهه و سه راهه توپی (Globe Valve) توصیه
می شود و اگر سایز لوله ها بزرگنر از 6 اینچ هستند و هدف تنها قطع و وصل نمودن جریان است استفاده از شیر های پروانه ای موتوری (Butterfly Valve) که به مراتب ارزان تر از بقیه انواع شیر های موتوری هستند انتخاب مناسبی است.
در انتخاب شیرهای دو راهه و سه راهه توپی موتوری(Globe Valve) که پر مصرف ترین شیر ها در زمینه کنترل سیستم های تهویه مطبوع هستند می بایستی به اندازه کورس شیر(Valve Stroke) نیز دقت نمود. چرا که هر چه طول شفت شیر بیشتر باشد کنترل به مراتب دقیق تری به خصوص در نقاط ابتدا و انتهای حرکت شفت خواهید داشت و همچنین در صورتی که بخار یا آب موجود در سیستم دارای سختی باشد کورس بیشتر به معنی گرفتگی و رسوب کمتر است. به طور کلی شیرهای دو راهه و سه راهه ای که کورس بیشتری دارند از نظر مهندسان پر طرفدارتر و به واسطه طراحی و ساخت از نظر سازندگان قیمت بیشتری دارند.
انتخاب سایز با مقدار گذر (Kv) مناسب یکی از مهمترین فاکتور ها در انتخاب شیر های دوراهه و سه راهه می باشد که می بایستی با توجه به مقدار گذر کویل مربوطه و مقدار افت فشار کویل به دقت محاسبه شود. توصیه می شود که در صورتی که Kv بدست آمده بین دو سایز استاندارد از شیر ها می باشد، شیر با سایز و Kv پایین تر (نزدیکترین Kv کوچکتر) انتخاب شود، چرا که سایز شیر بزرگتر و Kv بیشتر از حد نیاز در درصد های کم باز بودن شیر باعث از بین رفتن پایداری و یا زمان طولانی رسیدن سیستم به پایداری می شود.