HM2
جدید
تایپ: HM2
ولتاژ: 220-230 ولت
توان: 8 وات
فرکانس: 50 تا 60 هرتز
قطر نشیمنگاه: 11.5 میلی متر
ساخت: کشور ایتالیا
اخطار: آخرین موجودی فعلی!
تاریخ در دسترس بودن:
سیم پیچ، پیچه یا پیچ لوله قسمتی از مدار الکتریکی است که شامل قابلیت خودالقایی زیادی می باشد. ابزارهای رسانا (مانند سیم برق) نیز قابلیت خود القایی دارند و در بسامدهای بالا امکان این وجود دارد که به صورت مخصوصی به صورت بوبین یا سولنوید عمل کنند.
بوبین وسیله ای الکتریکی شامل دو سر اتصال است (مانند مقاومت و خازن) و در اکثر مدارهای AC به عنوان عضو اصلی و مهم استفاده
می شود. بوبین یا سولنوید ساده از پیچهای سیمی درست شده است. پس به سیم طویلی که به طورمنظم به صورت مارپیچ پیچیده شده بویین
می گویند.
ولتاژ دو سر هر خازن با بار الکتریکی تناسب دارد، در مقاومت ولتاژ متناسب با جریان است و در بوبین آهنگ تغییر جریان با ولتاژ تناسب دارد.
در فرمول ( V = -L(dI/dt ضریب القاییدگی L است و واحد این ضریب القاییدگی هانری است.
عملکرد بوبین بر اساس قانون فارادی می باشد. میدان مغناطیسی وقتی به وجود می آید که جریان الکتریکی در پیچه ایجاد شود، با تغییر جریان، میدان مغناطیسی هم تغییر میکند و میدان الکتریکی ایجاد می شود. ولتاژ V بین دو سر رسانا را میدان الکتریکی القایی ایجاد می کند. طبق قانون لنز، جهت ولتاژ به وجود آمده به گونه ای است که با تغییر جریانی که بوجود میآورد مخالفت میکند، علامت منفی در معادله فوق و واژه نیروی ضد محرک الکتریکی به همین خاطر است.
بوبین مدار LC :
بوبین ها چون با تغییر جریان مخالفت میکنند به عنوان نوعی لختی در مدارهای الکتریکی عمل میکنند (تقریبا مانند جرم که در دستگاه های مکانیکی با تغییر سرعت مخالفت میکند). این وضعیت بیشتر از همه در مدار مخزنی LC که در آن خازنی باردار به یک بوبین وصل میشود قابل مشاهده است. در این حالت بوبین، خازن را به جهت مخالف باردار میکند و سپس کل فرآیند (تخلیه و باردار شدن) بطور پیاپی تکرار خواهد شد. در این اصل بار الکتریکی برای همیشه با بسامد زیر (بین بوبین و خازن) در رفت و برگشت خواهد بود که در آن C ظرفیت خازن است (در عمل همیشه مقاومت های پراکندهای در مدار وجود دارد. که سرانجام این نوسان ها را اجرا میکند)
عبور جریان از بوبین باعث می شود بوبین شکل یک آهن ربای تیغه ای به خود بگیرد . یک سر آن قطب N خواهد شد و سر دیگر آن قطب S .حسن استفاده از چنین آهنربایی آن است که با تغییر شدت جریان, شدت میدان را می توان تغییر داد وهمچنین با تغییر جهت جریان قطبهای آن عوض خواهد شد ، بدون آنکه به ترکیب پیچه دست بخورد. ساده ترین کاری که می توان با این وسیله انجام داد ساخت آهنربا ست. تیغه فولادی را درپیچه قرارداده و جریانی را ازپیچه عبور می دهیم. پس از مدتی تیغه تبدیل به آهنربای دائمی می شود. همچنین درداخل گالوانومتر (جریان سنج ) نیز از بوبین استفاده می شود.
عکس پدیده فوق نیز صادق است یعنی اگریک سیم داخل یک میدان مغناطیسی حرکت کند طوری که خطوط میدان را قطع کند, درآن جریان الکتریکی پدید می آید. پس اگر یک بوبین داخل یک میدان مغناطیسی به چرخش درآید درآن جریان الکتریسیته ایجاد می شود. واگر جهت حرکت سیم پیچ تغییر کند جهت جریان نیز عوض خواهد شد. این خاصیت در ساخت وسایل مولد جریانهای ثابت ومتناوب به کارگرفته می شود. از بوبین ها درترانس های تبدیل نیز استفاده می شود که این ترانس ها می توانند ولتاز بالا را به ولتاز های پایین وبرعکس تبدیل کنند و این امر درخط انتقال جریان برق از پست مرکزی برق به منازل نیزمورد استفاده قرارمی گیرد.
به عنوان مثال بخش مرکزی هر دستگاه اعم از رادیو و تلوزیون یک مخزن LC است که در آن القاییدگی یا (آن چنان که بیشتر متداول است) ظرفیت خازن قابل تنظیم است. f را میتوان به صورتی تنظیم کرد که نسبت به یک بسامد مشخص حساسیت نشان دهد، چنین سیستمی یک دستگاه تشدیدی است. و فقط علامت کوچکی را برای راه اندازی دستگاه از آنتن میگیرد و مدار مخزن را وادار به نوسان های بزرگ میکند.